Sevgili Öğrencilerimiz, ders kayıt ve eğitim sürecinin etkin ve doğru bir şekilde yönetilebilmesi ve e-mail trafiği yaşanmaması amacıyla aşağıdaki kurallara kesinlikle uyulması gerekmektedir.

 

** Kayıt süreciyle ilgili bir soru veyahut sorun olduğu taktirde ÖNCE danışmanınızla temasa geçiniz. Danışmanınızdan gelecek yanıt konusunda SABIRLI olunuz. Ayrıca, doğrudan bölüm yönetimiyle yazışacağınız zaman, danışmanınız da mutlaka mesajınızda "cc" olarak ekli bulunacaktır.

** Ders kotaları konusunda lütfen sabırlı olunuz. Kayıtlar üç gün sürmektedir. Bu konuda bölüm yönetimine doğrudan mesaj atmayınız (email trafiğinin önemli bir bölümünü bu türden mesajlar oluşturmaktadır). Önce danışmanınız/ilgili dersin hocası/bölüm sekreterlerimiz ile temasa geçiniz.

** Birinci sınıf restricted elective (kısıtlı seçmeli) dersler arasında yer alan "Phil 115" dersinde sizlere kontenjan verilecektir. Ancak sistemden kayıt için felsefe bölüm sekreterliğine eposta atmanız veya yüzyüze görüşmeniz gerekmektedir.

** Birinci sınıf restricted elective (kısıtlı seçmeli) dersler arasında yer alan "Econ 208" dersine kayıt ADD DROP döneminde açılacaktır (section 2'ye).

** Zorunlu derslerde section-öğrenci dağılımı kayıtlardan önce bölüm başkanlığımızca belirlenecek olup "ikinci defa alınma" veyahut "program çakışması durumları haricinde" section değiştirmeye izin verilmeyecektir.

** ADM 2402 Constitutional Law dersi, Üniversite Senatosu kararı gereği tamamen Türkçe verildiğinden yabancı uyruklu öğrenciler istedikleri takdirde bu dersin yerine 1. Sınıf restricted elective listesinden ek bir ders alıp ADM 2402 yerine saydırabilecektir. TC. vatandaşlığı olan öğrencilerimizin ADM 2402 dersini alması zorunludur.

** IR 206 Dersi artık "İKİNCİ SINIF için tanımlanan restricted elective" havuzundadır.

** ADM 4180 Urban Politics, ADM 4220 Public Finance ve ADM 4231 Turkish Public Personnel System dersleri:

Hem 2. Sınıf "restricted elective" olarak, hem de 3. ve 4. Sınıf "departmental elective" ders kategorisinde alınabilecektir. Dersi sistemde eklerken, doğru ders kategorisinin seçilmesine dikkat edilmelidir. Dersi ekleyebilmek için 4. Sınıf öğrencilerin 1. Sectionı, 3. Sınıf öğrencilerin 2. Sectionı ve 2. Sınıf öğrencilerin 3. Sectionı kodlamaları gerekmektedir.

** Bölüm içi seçmeli derslerde 1. section 4. sınıflara, 2. section 3. sınıflara tanımlanmıştır. Her iki sınıfa da yeterli kontenjan ayrılacaktır. Seçmeli derslerin bir sectionında boş yer bulunması durumunda diğer sectiona kapasite aktarımı yapılacaktır. Bunun dışında seçmeli derslerde kapasite artırılmayacaktır. Bu konuda hocalara ya da bölüm başkanlığına talep yapılarak ekstra email yoğunluğu yaratılmamalıdır. Kayıtların son gününe kadar derslerin kontenjanlarında mutlaka değişiklikler olmaktadır, öğrencilerimiz sabırla takip etmelidir.

** ADM 3205 Bureaucracy and Turkish Bureaucracy dersi sadece 3. Sınıflara açıktır.

** 3. ve 4. Sınıfta Free elective ders olarak psikoloji, sosyoloji, felsefe gibi sözel bölümlerden 100 küsür kodlu ders alınamaz.

** Aynı öğretim üyesinden aynı dönem içinde iki ders alınamaz.

** Öğrenciler, ENG 102, TURK 102 kodlu derslerin kendilerine uygun bir sectionına kayıt olabilirler. ENG 102 kapasiteleri çabuk dolduğundan mutlaka erken kayıt yapılmalıdır. Kapasite ve kriterlerle ilgili Modern Diller websitesindeki duyurular takip edilmelidir.

** Kredisiz tarih dersleri asenkron yapıldığından programda çakışma olması sorun olmamaktadır.

 

Yeni dönemde hepinize başarılar dileriz.

SBKY Bölüm Başkanlığı


Son Güncelleme:
28/02/2023 - 12:46